Sluiten

Categorieën

Filters

  Elektrische rolluiken? Bereken je prijs op Rolluiken33.nl

  Automatisch veilig met de elektrische rolluiken van Rolluiken33. Soms wil je simpelweg jezelf even afsluiten van de buitenwereld en puur genieten van je privacy en stilte. Met een elektronisch rolluik is deze wel gekoesterde wens binnen twee weken geklaard. Door middel van één druk op de knop van je afstandsbediening of een draai/druk op je schakelaar en het elektrisch rolluik voorziet je vervolgens binnen enkele seconde van je welverdiende rust en privacy. Echter geniet je door de elektrische rolluiken niet alleen van je privacy maar zodra de ze zijn neergedaald ben je tevens verlost van geluidsoverlast, hitte of oncomfortabel koude (enkelglas) ramen. Rolluiken bieden je niet alleen optimaal genot en comfort maar isoleren je woning ook, waardoor je bespaart op je energierekening. Enkele type elektrische rolluiken zijn zelfs beter isolerend dan het toepassen van dubbel glas. Wie wil er nu geen elektrische rolluiken?

  Rolluiken banner

  Comfortabel wonen is de laatste jaren een trend en hot item geworden binnen de woningbouw. Niet alleen de architecten houden hiermee steeds meer rekening bij de ontwerpfase, maar ook de consument wilt steeds meer voorzien worden van optimaal comfort binnen zijn woning. Op het gebied van elektrische rolluiken heeft dit geresulteerd in een sterke ontwikkeling in elektrische motoren. Bediening van je elektrische rolluiken door een tijdsklok, lichtsensor of bediening via je tablet of smartphone behoren momenteel tot de mogelijkheden. Nu hoor ik vele van jullie wellicht denken; voor mij hoeft die elektronica allemaal niet bij mijn bij de zonwering. Ik wil gewoonweg een rolluik met schakelaar of simpele afstandsbediening. Echter overweeg dan altijd of dit de juiste keuze is! Elektrische rolluiken voorzien van een afstandsbediening met tijdsklok of bediening door middel van je tablet is namelijk niet alleen voor het verhogen van het comfort maar realiseren tevens een besparing op je energierekening. Door het eenvoudig instellen van de elektronische rolluiken met behulp van een tijdsklok dalen en stijgen je rolluiken automatisch zonder dat je eraan hoeft te denken of zelfs indien je weg van thuis bent! Uiteindelijk heb je het prijsverschil van de standaard ten opzichte met een tijdsklok of bediening met je tablet snel terugverdient. Of je nu aan het bouwen of renoveren bent, rolluiken buiten elektrisch zijn altijd een comfortabele en besparende oplossing.

  Welk type rolluik motor dien ik te kiezen?

  Hedendaags zijn de elektrische rolluiken verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen met bijbehorende kastmaten en motoren. Ze worden zowel zichtbaar of onzichtbaar in de gevel geïntegreerd. Zelfs de dakramen worden steeds vaker voorzien van comfortabele rolluiken met afstandsbediening of schakelaar. Echter kies altijd de juiste motoren bij je zonwering en de veiligheid is altijd gegarandeerd. Obstakeldetectie bij rolluikmotor is namelijk een must om uiteindelijk de levensduur te optimaliseren. Bedien je namelijk jouw zonnewering met een obstakeldetectie motor dan stopt deze bij een aanwezig obstakel en voorkomt vervolgens schade aan de rolluik motoren of aan het obstakel zelf. Tijdens de winterperiode kan het tevens voorkomen dat aanwezig vocht, sneeuw of condens tussen de lamellen bevriest. Indien het rolluik niet voorzien zijn van obstakeldetectie motoren is de kans vrij groot dat je bij het bedienen (of automatisch laat bedienen door middel van een tijdsklok) je rolluik motor defect zal raken.

  Een elektrisch rolluik zonder obstakeldetectie heeft namelijk geen idee om bij tegendruk af te slaan en zal bij een aanwezig obstakel blijven doordraaien. Het doordraaien zonder dat de bevroren lamellen kunnen bewegen resulteert vervolgens in een defecte motor. Erg zonde van je elektrische rolluiken! Dit wil je toch ook niet laten overkomen bij je nieuwe aankoop?

  Ik wil graag elektrische rolluiken, maar ik zie op tegen het breek en sloopwerk

  Is je woning nog niet voorzien van elektrische rolluiken, maar sta je ook niet te wachten op breek, sloop en freeswerk? Geen nood, de rolluiken met elektrische bediening zorgen niet voor overlast van breekwerk en hoef je op het einde de muren niet opnieuw te verven of te behangen. Elektrische rolluiken zijn in drie varianten te onderscheiden. Tegenwoordig wordt bij nieuwbouw hoofdzakelijk inbouwrolluiken toegepast. Elektrische inbouwrolluiken kunnen namelijk volledig worden weggewerkt in het metselwerk. Een ideale oplossing bij een renovatie zijn jouw zonwering welke tegen de buitenzijde van een kozijn worden geplaatst oftewel de voorzetrolluiken. Deze variant is verkrijgbaar in diverse stijlen en kleurstellingen zodat je vormgeving en uitstraling perfect aansluit op je woning of kantoor. De derde en laatste variant uit de serie zijn de opbouwrolluiken. Deze aluminium rolluiken vormen een geheel met het kozijn/raam waardoor de rolluik prijs van zowel het elektrisch rolluik i.c.m. met een kozijn aantrekkelijker zal worden.

  How do they do it? De technologie en mogelijkheden

  Programma’s zoals 'How do they do it ' op het tv-kanaal Discovery zijn heden ten dagen erg populair. Wij leggen je vandaar graag uit hoe de elektrische rolluiken gemotoriseerd worden. Je elektrisch rolluik bestaat uit een buis waarrond de lamellen van het rolluik oprollen en wordt uiteindelijk gevoed door middel van het aansluiten op de 230v oftewel je netstroom. Je bedient je rolluiken door middel van een muurschakelaar of afstandsbediening. De Oximo buismotor van Somfy is bijvoorbeeld al meerdere jaren de beste buismotor voor je elektrische rolluiken. 

  Een nieuwe technologie genaamd io-homecontrol maakt het mogelijk om jouw zonwering te voorzien van een Oximo RTS motor waarmee je vervolgens een automatisch bericht ontvangt op je telefoon of mail met een melding dat al je zonwering naar wens en naar behoren zijn gesloten. Hierdoor verhoog je niet alleen de levensduur van je rolluiken maar waarborg je vervolgens ook direct je investering. Het io-homecontrol systeem is ideaal geschikt voor het TaHoma systeem. Het TaHoma systeem, mits aanwezige Somfy motoren, maakt het mogelijk om al je aanwezig producten met een Somfy motor te bedienen via je smartphone, vanaf je werk of vakantieplek. Sluit en open bijvoorbeeld al je buitenzonwering of terrasscherm (oftewel knikarmschermen) door middel van één vinger op de knop. Het verhogen van je comfort was nog nooit zo dichtbij en uitgebreid als nu. Wanneer laat jij je adviseren omtrent het toepassen van de juiste rolluiken elektrisch? Of kies jij toch voor een elektrische zonnescherm, knikarmscherm elektrisch, elektrische screens buiten of andere elektrische zonwering buiten?

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »