Sluiten

Categorieën

Filters

  Onderhoud rolluiken? Bekijk onze Tips & Trucs!

  Onderhoud rolluiken; Een tijdrovende maar een cruciaal aspect voor een lange levensduur. Rolluiken dient men in de regel tweemaal per jaar te reinigen oftewel te onderhouden. Uiteraard is rolluiken onderhoud een algemeen begrip en bepaald de situatie hoe vaak de rolluiken dienen te worden onderhouden. In het geval van bijvoorbeeld een woning met veel bomen rondom, dien je je rolluiken frequenter te reinigen dan een situatie zonder bomen. Rolluiken hebben namelijk een beschermende functie voor je woning, kozijn en glas. De rolluiken worden blootgesteld aan alle weersomstandigheden en dienen uiteindelijk tevens je woning te isoleren. Degelijk en jaarlijks onderhoud van rolluiken is dan ook cruciaal voor een lang genot. 

  Rolluiken onderhoud; gebruik een zachte spons en wax!

  Onderhoud van je rolluiken kun je gewoonweg uitvoeren door middel van een zachte spons met een sop. Gebruik geen bijtende, agressieve of schurende middelen, omdat dit je lakwerk van je lamellen kan beschadigen of hierdoor gaat verweren. Indien je je rolluiken optimaal wilt onderhouden adviseren wij om eens per jaar je lamellen van je rolluiken in te waxen. Door middel van de wax blijft het rolluik zowel soepel functioneren en heeft vuiligheid minder kans om zich op te hopen en trekt hierdoor minder vuiligheid aan.

  TIP: Vergeet de binnenzijde niet

  De meeste vergeten bij het reinigen van de rolluiken de binnenzijde. Vaak is de reden hiervan omdat men niet weet hoe men de binnenzijde dient te reinigen of denk hiervoor speciale apparatuur of gereedschappen voor nodig te hebben. Echter voor het onderhouden van de binnenzijde heb je alleen een kruisschroevendraaier nodig. Verwijder hiermee namelijk de omkasting van je rolluik waarin de lamellen zich in een opgetrokken toestand bevinden. Indien je vervolgens het rolluik stukje voor stukje laat zakken, kun je elke lamel aan de binnenzijde reinigen. Vergeet de achterzijde niet te onderhouden omdat anders het rolluik ook aan de buitenzijde sneller vuil wordt, doordat de vuiligheid aan de binnenzijde zich ophoopt.

  TIP: Denk aan de geleiders!

  Het onderhoud van je rolluiken, screens, zonneschermen, uitvalscherm etc. bestaat niet alleen uit het reinigen of waxen van je lamellen en omkasting. Een rolluik bestaat uit meerdere bewegende onderdelen welke bij het bedienen en door de jaren heen belast worden. Geleiders van je rolluik worden hierbij vaak vergeten schoon te maken en tevens ook vergeten in te smeren. Door middel van soepele en schone rubbers in de geleiders van je rolluiken blijft het rolluik uiteindelijk soepel lopen. Gebruik voor het insmeren van je rubbers in de geleiders bijvoorbeeld WD40 (teflonspray). Gebruik hierbij absoluut geen vet of dergelijk omdat dit juist meer vuiligheid aantrekt en de rubbers hierdoor sneller uitgedroogd raken en scheurtjes door ontstaan.

  Onderhoud rolluiken voor bedrijven verplicht?

  Een ondernemer weet helaas niet altijd dat het verplicht is om de aanwezige rolluiken minimaal eens per jaar te laten controleren. Dit is natuurlijk tevens een uitgelezen kans voor rolluiken onderhoud! Ben je een ondernemer en wil je graag rolluiken gaan toepassen in je kantoorruimte? Denk dan ook goed na over het opstellen of afstemmen van een onderhoudscontract met montagebedrijven. Hierin wordt vastgelegd op welke datum of data de monteurs langskomen en welke onderhoudswerkzaamheden aan je rolluiken uitgevoerd worden. Uiteraard is een onderhoudscontract ook voor de consument mogelijk, echter laat je hierbij goed adviseren of dit uiteindelijk kosten kan besparen. Vaak is het wel mogelijk voor de oudere consument of voor rolluiken op een lastige plaats (appartementen bijvoorbeeld) om eens per jaar de rolluiken te laten reinigen door de monteurs. Iedereen wilt toch zo lang mogelijk genieten van zijn rolluiken? Onderhoud rolluiken, vaak een lastig en vervelend karweitje maar het loont zich uiteindelijk wel degelijk!

  Rolluiken33: Specialist in rolluiken!

  Rolluiken33 biedt een topassortiment Heroal rolluiken tegen een scherpe rolluiken prijs! Met een uitgebreid assortiment aan automatische rolluiken, oftewel elektrische rolluiken, voorzetrolluiken en inbouwrolluiken, hebben wij altijd een rolluik dat bij jouw wensen past! Om deze rolluiken te bekijken bezoek je onze showroom rolluiken in Venlo. Daar kun je ze niet alleen bekijken maar kun je de rolluiken op maat, ritsscreens en alle andere zonwering testen. 

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »